18. dec, 2016

Egyptische landschildpadden voor ReHerp.

Na het verlies van onze initiator en voorzitter Henk Zwartepoorte hebben de zo gemotiveerde ReHerp-ers zich herpakt. Stichting ReHerp gaat door.

Een van de voorbeelden hiervan is de afwikkeling van een belofte die de heer Denis Mosimann uit Zwitserland had gedaan aan Henk. Hij had beloofd zijn 9 Testudo kleinmanni schildpadden aan ReHerp schenken om de “assurance colony” te versterken met zijn reeds volgroeide Egyptische landschildpadden. Daarmee heeft ReHerp de gelegenheid al snel jongen te verkrijgen.

Het vervoer door het bedrijf Ekipa werd op 13 december uitgevoerd. Hierbij het verslag van onze John die de dieren ‘s morgens vroeg op 14 december ontving:"'In alle vroegte zijn er 9 kleinmanni’s afgeleverd, keurig verpakt en prima verzorgd.

"Het gaat om drie “stellen”, d.w.z. mannen en vrouwen die al tijden paarsgewijs gehouden zijn en drie losse mannen. Het zijn allemaal volwassen dieren (veel groter dan de exemplaren die we al in huis hebben) zodat we in theorie meteen “aan de slag” kunnen.

Ik heb de stellen telkens samen in één bak geplaatst. De drie mannen zitten (blijvend) apart, twee in één bak en de derde heeft een privébak.

Zoals eerder gemeld: twee warmtelampen, één TL en één UV-lamp per verblijf. Alleen het privéverblijf heeft maar één warmtelamp.

Dieren gebaad en gewogen. Een aantal heeft meteen gegeten (niet allemaal)."