25. aug, 2017

Postuum eerbetoon aan Henk Zwartepoorte

 

 

Onlangs ontving Mary Vriens, de partner van Henk Zwartepoorte en huidige voorzitter van de Stichting ReHerp onderstaande brief:

 

 

 

 

Lieve Mary,

Tijdens ons TSA / TFTSG Symposium in Charleston de afgelopen week heeft het ons 'Behler Award Committee' behaagd om onze waardering aan Henk te laten blijken door hem posthuum de 'Turtle Conservation Appreciation Award' aan te bieden tijdens het slot-diner, in aanwezigheid van bijna 300 van zijn vakgenoten en collega's.

Henk was een goede vriend, een vertrouwde collega, en een actieve en gewaardeerde deelnemer bij veel inspanningen en organisaties van ons schildpadgenootschap. We missen hem enorm, net als jij.

Zijn prijs is ingevoerd op onze Behler Award website op http://www.iucn-tftsg.org/behler/(scroll naar de onderkant en klik vervolgens door naar de volgende pagina op http://www.iucn-tftsg.org/appreciation-and-lifetime-achievement-awards/). We hopen dat je de foto leuk vindt.

Bijgevoegd is een pdf van het certificaat. We hebben ook een mooie ingelijste versie (glas en hout) van het certificaat dat Peter Paul van Dijk u de volgende keer naar Nederland zal brengen.

Het ga je goed,

Anders G.J. Rhodin, M.D.
      Voorzitter van de Raad, Turtle Conservancy
      Voorzitter Emeritus, IUCN / SSC Schildpad- en Zoetwaterschildpadspecialist
      Co-Chair, Turtle Conservation Fund
      Oprichter en directeur, Chelonian Research Foundation

 

Mary weet zeker dat Henk dit zeer gewaardeerd zou hebben.